Select Page

Vaartse Hoeve 2016

Sep, 2016 | Wedstrijden

Deze wedstrijd was op de Vaartse Hoeve in Dongen. Bij aankomst kregen we al het idee dat een en ander erg goed geregeld was. Langs de weg werden we al opgevangen en naar het wedstrijdterrein gewezen. Het terrein zag er gezellig uit, teams en verkopers dicht bij mekaar, en een hoop activiteiten voor kinderen.

Dit keer was er ook een chefs choice categorie, wat inhoud dat je zelf mag bepalen wat je inlevert en ook de presentatie is vrij, altijd leuk om even af te wijken van de “little boxes made of styrofoam”
https://www.youtube.com/watch?v=wMYR-ibcw3Q

Dit keer was de lunch, chili met uiteraard leftover brisket en een jalapeno corn muffin on the side. En wat goed genoeg is voor ons, is goed genoeg voor de jury, dus met veel moeite iedereen kunnen overtuigen dat niet alles op mocht en dat we nog wat over moesten houden voor de chefs choice op zondag.

Overall een geweldig goed georganiseerde wedstrijd, vrijwilligers in overvloed, veel aandacht voor de teams, en een mooi feestje in de avond. Een feesttent met een band, erg gezellig, maar toen de polonaise begon, moesten we spontaan allemaal onze smokers checken, saved by the smoke zullen we maar zeggen.

Een van de tradities is dat er op de wedstrijdochtend om 07:07 een shot JD gedronken wordt voor goed geluk, alle teams die dan wakker zijn, strompelen naar een tafel en proosten voor goed geluk. Meestal redden we dit net niet… Maar in Dongen was er geen ontkomen aan, de drank, in dit geval schrobelaar (we zijn tenslotte in Brabant) werd “op bed” geserveerd. Een of andere mafkees, laten we hem de organisator noemen, liep langs alle teams met een dienblad en een, eh ik kan het niet anders omschrijven dan de bel van Satan…. wat een pleuris herrie, maar iedereen was wel wakker!

Complimenten wederom voor de organisatie, want alles, incl toiletten was al voor dag en dauw opgeruimd en schoongemaakt.

Wederom kwamen we in een warm bad, want er was in de schuur een ontbijt voor de teams gemaakt, meestal maken we ons eigen ontbijt, maar dit keer hadden we al een vermoeden dat de brabantse gastvrijheid ons niet teleur zo stellen, dus op naar de schuur. Daar leek het wel of we een van der valk hotel binnen liepen. Vrijwilligers stonden eieren en spek te bakken, verse broodjes, koffie, vooral veel koffie was aanwezig, geweldig!

Daarna waren we snel in ons wedstrijdritme, mooi weer en veel publiek maakte het allemaal erg gezellig. Leuk dat onze leftover lunch een 6de plaats behaalde.

Kortom een geslaagde wedstrijd en we kijken al uit naar volgend jaar!

Organisatie, en onze sponsors: nice to meat, Dammers houtskool, ecobrasa en vuur en rook bedankt!

Resultaten van deze top wedstrijd:

  • Kip 22ste plek
  • Ribs 21ste plek
  • Pork 17de plek
  • Brisket 9de plek
  • Chef’s Choice 6de plek